bonus

Bonusköp kan bidra till ökad risk för spelberoende

Har du redan spelat ett tag hos online casinon – framförallt när det kommer till spel i form av slots – så har du förmodligen redan noterat att vissa utvalda titlar erbjuder dig möjligheten att köpa till extra bonusrundor.

Det ska dock nämnas att det hela är en förhållandevis ny företeelse där några få utvalda utvecklare erbjuder möjligheten till det hela. En annan viktig aspekt är att funktionen i fråga kommit att förbjudas inom flera regioner.

Den svenska spelmarknaden är extremt reglerad

I och med införande av den svenska spellicensen under den 1:a januari 2019 så vaknade spelbolagen till en helt ny verkligen där många av de strategier som man använde sig av blev förbjudna att tillämpas.

Faktum är att många av de strategier vilka idag är helt förbjuda att tillämpas av de svenska spelbolag är tillåtna i många andra länder. I och med införandet av den svenska licensen så blev det tillåtet att endast erbjuda en bonus per spelare.

En annan aspekt som är ganska unikt för spel inom rikets gränser är att man tillämpar en tresekundersregel vid satsningar på slotmaskiner. Det hela innebär att man inte kan ägna sig åt så kallade “snabbspel” utan måste vänta tre sekunder mellan varje satsning.

Den primära anledningen till att man valt att införa det hela är att man bedömer att “snabbspel” ökade risken för att utveckla ett skadligt spelbeteende – något som tresekundersregel skulle bidra till att minska.

Möjligheten till köp av bonus kan öka risk för skadliga spelmönster

En annan aspekt som man för diskussioner om är möjligheten till köp av bonus i samband med att man initierar aktiva satsningar – något man menar kan öka risken för att utveckla skadliga spelmönster.

Tidigare så var spelaren i fråga tvungen att få fram en specifik kombination som i sin tur triggade igång en bonusrunda. Idag så kan samma spelare välja att köpa till en bonusrunda under tiden som man spelar – trots att man ej prickat in bonuskombinationen.

De kritiker vilka verkar för att förbjuda det hela menar på att möjligheten till köp av bonus bidrar till att få spelaren att satsa mer – något som man menar har samma effekt som “snabbspel”.